Posavski Festival Pohodništva 2023

  Tudi letos organiziramo Posavski festival pohodništva 2023, ki  bo potekal v dveh delih: pomladni ter jesenski. 

  Tudi letos organiziramo Posavski festival pohodništva 2023, ki  bo potekal v dveh delih: pomladni ter jesenski. Ponujal bo preko 30 organiziranih tur (pohodniško-kolesarskih), skupaj s strokovnim vodenjem, izobraževalnim programom, posavsko kulinariko, lokalnimi zgodbami in pestro izbiro namestitev.

   

  Posavski festival je namenjen pohodnikom ter kolesarjem vseh generacij. Organizirane ture so namenjene učenju, spoznavanju naravne in kulturne dediščine, športnim aktivnostim ter sproščenim sprehodom v naravi.

  Udeleženci lahko izbirajo med pestro ponudbo namestitev -hoteli, mladinski hostli in namestitve na podeželju. Lahko pa se zainteresirani udeležijo samo posameznih pohodov, kot enodnevni izlet v Posavje.

   

  V okviru festivala se krepi povezanost med različnimi društvi, organizacijami in ostalimi ponudniki, ki  so v festivalu prepoznali pohodniško-kolesarski turistični produkt, ki postavlja  Posavje ob bok ostalim slovenskim regijam. Pri pripravi festivala so sodelovale vse posavske občine z različnimi akterji na področju turizma, torej zavodi, društva in posamezniki.

   

  Namen festivala je, da se regija Posavje predstavi kot privlačna turistična destinacija za aktivnosti v naravi.