Jezersko- Dolina zimskega veselja

  Jezersko je čudovita dolina, ki ponuja številne aktivnosti za obiskovalce. Čeprav je poletje najbolj priljubljen čas za obisk, jesen in zima prav tako ponujata veliko možnosti za raziskovanje. Tukaj je nekaj predlogov za vaš obisk v jesenskih in zimskih mesecih:

  • Soljenje ovc: Soljenje ovc je ena izmed najbolj znanih in priljubljenih dejavnosti na Jezerskem. Če želite izkusiti to edinstveno, 5 zvezdično doživetje, se lahko odpravite na kmetijo Pri Šenkovi domačiji. Tam vas bodo popeljali na pohod v planine, na pašnike, kjer se poleti pasejo ovce. Tam jih boste poiskali in jim iz roke ponudili sol, ki jo potrebujejo za zdravo življenje.
  • Vodne poti Kamniško-Savinjskih Alp: Če želite raziskati naravne lepote Jezerskega in širših Kamniško-Savinjskih Alp, se lahko odpravite na eno izmed številnih vodnih poti. Nagrajena mreža pohodnih poti, ki vodijo do izvirov, slapov, jezer in drugih naravnih vodnih znamenitosti, med njimi tudi izvira mineralne vode. Voda iz izvira je bogata s kalcijem in magnezijem ter ima zdravilne učinke. Poti so primerne za vse starostne skupine in vse stopnje kondicije.

  S progami upravlja in jih ureja Park Jezersko, vstopnina pa znaša 7 €. Nudijo tudi izposojo tekaške opreme in sank.

  • Tek na smučeh: Jezersko je pravi raj za ljubitelje teka na smučeh. Na voljo je več kot 15 km urejenih prog v dolini Ravenske Kočne, ki so primerne za vse starostne skupine in tipe tekačev. Med mogočnimi alpskimi vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp so potepanja s smučmi še posebej idilična. Krožna tekaška steza v dolžini 15 km za klasično in skate tehniko je primerna tako za začetnike kot tudi za zahtevnejše tekače. Možna je tudi izposoja opreme za odrasle in otroke. Pred obiskom obvezno preverite obratovanje in dolžino proge.

   

  Šenkova domačija, ena izmed najlepše urejenih turističnih kmetij v Sloveniji in ena izmed redkih, ki so specializirane za pohodnike in kolesarje. Poleg sob nudi tudi manjši kamping prostor, ponudili pa vam bodo odlične domače jedi iz sestavin pridelanih na domačem vrtu.

  • Bivanje na Šenkovi domačiji: Če želite doživeti pravo podeželsko vzdušje združeno z outdoor življenjskim slogom , izberite Šenkovo domačijo. Tam boste lahko uživali v svežem zraku, miru in tišini ter okusili domače jedi, pripravljene iz domačih svežih sestavin. Kmetija ponuja tudi številne druge dejavnosti, kot so soljenje ovc, ,pohodi, ogledi tradicionalnih obrti, turno smuko, tek na smučeh in savno.

  Krpljanje je vse bolj priljubljena zimska aktivnost na Jezerskem. Če želite izkusiti to edinstveno doživetje, se lahko odpravite na eno izmed številnih tur s krpljami, ki jih ponujajo lokalni ponudniki. Med najbolj priljubljenimi turami je tematska pot po dolini Ravenske Kočne, ki ponuja pravljičen sprehod po debeli snežni odeji. Športna aktivnost je razmeroma enostavna, izvajate jo lahko individualno in je primerna za vse, ki obožujete zimske radosti.

  Preprosti užitki!