Dogodki

  Po Laških poteh  S pohodom na Hum, 20. aprila, v letu 2024 startamo s promocijsko akcijo vodenih pohodov po urejenih in označenih tematskih pohodnih poteh laške občine in destinacije Laško. Vabimo vse ljubitelje hoje v naravi in druženja ter vse, ki želijo spoznati okoliške kraje, zgodbe in zanimivosti bogate lokalne kulturne dediščine, da se nam pridružijo na tradicionalnih pohodih.

   

  Organizatorji posameznih pohodov, ki jih najdete na spodnjem zemljevidu, bodo v okviru svojih programov poskrbeli za zabavo in prijetno vzdušje, oglede zanimivosti na poti, če bo možno pa tudi za pijačo in jedačo.

   

  Vsi, ki se boste udeležili vseh pohodov v tekočem letu, boste ob koncu leta prejeli priponko PO LAŠKIH POTEH 2024, vsem, ki se boste 3-leta zapovrstjo udeležili skupaj vsaj 24 pohodov in v Dnevniku tematskih pohodnih poti PO LAŠKIH POTEH zbrali vsaj 24 žigov, bomo po koncu zadnjega pohoda v letu podelili zlato priznanje PO LAŠKIH POTEH ter zlatega pohodnika/ pohodnico vpisali v častno knjigo PO LAŠKIH POTEH.

  Otroke, ki se bodo udeležili vseh pohodov v tekočem letu in to dokazali z žigi v Dnevniku tematskih pohodnih poti PO LAŠKIH POTEH, bomo ob koncu leta nagradili s karto za kopanje v bazenih družbe Thermana Laško.

  Žige opravljenih pohodov zbirate v knjižici Dnevnik tematskih pohodnih poti PO LAŠKIH POTEH. Knjižica predstavlja tudi pohodniški dnevnik tematskih pohodnih poti na območju laške občine. Vsebina knjižice je razdeljena na dva dela:

  1. prvi del je vezan na promocijsko akcijo pohodov Po laških poteh in
  2. drugi del, ki je namenjen splošni predstavitvi tematskih pohodnih poti naše destinacije.

   

  Knjižica je, tako kot promocijska akcija pohodov, namenjena vsem – pohodnikom in ljubiteljem hoje v naravi, prehodnim gostom ter turistom, ki počitnikujejo pri nas. Na vsaki tematski pohodni poti poiščite nabiralnik z vpisno knjigo in žigom, ter v dnevnik z žigom zabeležite svoje obiske poti.

  Knjižico lahko po ceni 3,00 EUR kupite pred startom posameznega pohoda, čez celo leto pa TIC-u Laško (Valvasorjev trg 1, Laško) in TIC-u Rimske Toplice (Zdraviliška cesta 47, Rimske Toplice), pri nekaterih ponudnikih turističnih storitev in preko spleta TUKAJ >>.

  Lepo povabljeni na pohode v sklopu akcije in celoletno vandranje po urejenih tematskih poteh turistične destinacije Laško.