Termalna Panonska Slovenija

Čudežna mineralna voda in vrhunski kristal

Termalno-panonska Slovenija

  Rogaška Slatina

  V Rogaški Slatini izvira edinstvena mineralna voda Donat Mg.

  Vreme

  Danes

  Rogaška Slatina

  27°


  • Fri

   29°
  • Sat

   32°
  • Sun

   34°

  To majhno zdraviliško mesto leži v Posotelju, v bližini meje s sosednjo Hrvaško na nadmorski višini 228 metrov.

   

  Steklarstvo ima tu več kakor 350 letno tradicijo. Vrhunsko brušeni ročno izdelani izdelkih iz kristalnega stekla slovi po izjemni jasnosti in lesku in velja za enega najkakovostnejših na svetu.

   

  Poleg tega je Rogaška Slatina že stoletja priljubljeno evropsko zdravilišče, specializirano za zdravljenje in lajšanje nekaterih kroničnih in psihosomatskih bolezni. Za to gre zasluga čudežni naravni mineralni vodi Donat Mg, ki je najbogatejša voda po vsebnosti magnezija na svetu. Uporablja se za pitno kuro in kopeli.

   

  Danes zdravilišče ponuja bogato paleto zdravstvenih, medicinskih in wellness programov ter riviero notranjih in zunanjih bazenov. Središče Rogaške Slatine predstavlja promenadni park, od koder vabijo v naravo sprehajalne poti. Zelena okolica je primerna tudi za raziskovanje s kolesom.

  Aktivno v Rogaški Slatini

  V Rogaški Slatini in okolici se odpravite na pohod ali se zapeljite s kolesom. Priljubljena kolesarska pot pelje iz Rogaške Slatine mimo Vonarskega jezera do Podčetrtka, kjer se lahko osvežite v tamkajšnjih bazenih. Kopate lahko tudi na rogaški bazenski rivieri.