Termalna Panonska Slovenija

Pravi kraj za resnično sprostitev

Termalno-panonska Slovenija

  Podčetrtek

  Podajte se med vinograde, cvetoče travnike in sadovnjake ob reki Sotli

  Vreme

  Danes

  Podčetrtek

  20°


  • Wed

   21°
  • Thu

   21°
  • Fri

   23°

  Podčetrtek je središče pokrajine ob reki Sotli, znano po termah. Zelena pokrajina je gričevnata, poraščena z gozdovi, vinogradi in sadovnjaki. Sprehodite se med njimi, opazujte številne orhideje, metulje in pisane travniške cvetlice. Poskusite kozjansko jabolko, ki raste v tukajšnjih sadovnjakih.

   

  Zavijte v bližnjo vasico Olimje. Znana je po minoritskem samostanu, kjer menihi še danes sledijo tradiciji priprave zvarkov iz zdravilnih zelišč. V samostanu deluje tretja najstarejša lekarna v Evropi. Če pa vam je ljubše sladkanje, obiščite tamkajšnjo čokoladnico ali se sprostite ob igranju golfa.

  Če si želite sproščenega pohajkovanja po naravi – bodisi peš ali s kolesom – se odpravite v Kozjanski park. Arheološka najdišča, romarske cerkvice, gradovi in bujna narava bodo burili vašo raziskovalno žilico.

   

  Aktivno v Podčetrtku in okolici

  Podčetrtek ponuja več kot 35 km kolesarskih poti, ki so primerne tako za zahtevne kolesarje kot družine. Iz Term Olimia, kjer si lahko izposodite tudi kolesarsko opremo, se podajte na krožno kolesarsko pot po pokrajini, bogati z naravno in kulturno dediščino.  Kolesarite lahko tudi po urejeni kolesarski povezavi do Rogaške Slatine. Pokrajino prepredajo številne sprehajalne in pohodniške poti. Če si želite dobro pretegniti noge, se iz Olimja odpravite do cerkvice Sv. Eme ali na 686 metrov visok Plešivec. Terme poleg vrhunskih wellness storitev ponujajo tudi številne bazene. Družine z otroki so navdušene nad termalnim parkom Aqualuna, kjer na več kot 3000 kvadratnih metrih vodnih površin najdete številne vodne atrakcije.