Termalna Panonska Slovenija

Zdravilne vode in pivo

Termalno-panonska Slovenija

  Laško

  V Laškem se vse vrti okrog vode. Zaznamujejo ga reka Savinja, zdravilna termalna voda in dolgoletna pivovarska tradicija.

  Vreme

  Danes

  Laško

  20°


  • Wed

   21°
  • Thu

   21°
  • Fri

   23°

  Laško, območje zdravilne termalne vode in pivovarske tradicije, leži ob reki Savinji, nedaleč od središča Slovenije. Obdajajo ga hribi, ki ponujajo razglede na reko Savinjo in staro mestno jedro.

   

  Termalne vode, bogate z različnimi minerali, so botrovale razvoju tukajšnjih term. Tik ob reki Savinji ležijo terme Thermana Laško, nedaleč stran pa Rimske Terme. V obeh vas poleg terapij in razvajanj čakajo tudi bazenski kompleksi.

  Laško je znano tudi po čebelarstvu, zeliščarstvu in pivu. Pivovarstvo je prisotno že vse od leta 1825 – znamenito Laško pivo Zlatorog je eno izmed najbolj priljubljenih slovenskih piv, ki ga v zadnjem času vpletajo tudi v edinstvene wellness in kulinarične zgodbe.

   

  Podajte se na potep po Laškem peš, na kolesu ali konju. Številni okoliški hribi in reka Savinja ponujajo veliko zanimivih outdoor izzivov.

   

  Aktivno v Laškem in okolici

  Pohodniki, tekači, ljubitelji nordijske hoje in sprehajalci bodo v Laškem zagotovo našli prave poti zase. Na voljo so pohodniške, tematske in učne poti različnih težavnosti. Priljubljeni so tudi skupinski pohodi. Okolico lahko spoznate tudi iz sedla, jahačem so na voljo konjeniške ture.

   

  Številne razgledne točke in okoliške kmetije lahko dosežete tudi s kolesom. Zapeljite se do reke Savinje ali na ribnik Marof. Tu boste srečali ribiče od blizu in daleč. Če boste tudi sami namočili trnek, morda ujamete postrv, ki je v teh krajih pogosta jed na jedilnikih.