Kamnik

Osrednja Slovenija

Veliko priložnosti za velike avanture

Osrednja Slovenija

  Kamnik

  Srednjeveški Kamnik z okolico ponuja številne možnosti za rekreacijo in športne aktivnosti

  Vreme

  Danes

  Kamnik

  15°


  • Thu

   15°
  • Fri

   14°
  • Sat

   15°

  Leži v severnem delu osrednje Slovenije, ob vznožju Kamniško-Savinjskih Alp, nedaleč od prestolnice Ljubljane. Velja za enega najlepših srednjeveških mest pri nas, na kar nas spominja zanimiva arhitekturna dediščina. Le nekaj korakov iz starega mestnega jedra se pričenja priljubljena rekreacijska pešpot na Stari grad, kjer so še vidne ruševine nekdanje grajske utrdbe.

   

  Kamnik zaznamuje reke Kamniška Bistrica, ki izvira v bližnji istoimenski dolini na južnem vznožju Kamniško Savinsjkih Alp.

   

  Nedaleč od Kamnika se lahko osvežite in  spočijete v najvišje ležečih termah pri nas, v Termah Snovik.

  Zgodbe iz Kamnika nam lepšajo vsakdanjik

  Kamnik je odlično izhodišče za obisk podeželja in gora. Kdo ne pozna Velike Planine, Kamniške Bistrice, Menine planine in Arboretuma Volčji Potok.

  Aktivno v Kamniku

  Številne pohodniške poti vodijo proti Kamniški Bistrici in naprej proti Veliki Planini.  Plezate lahko na plezališču v Kamniku. Če imate raje sprehode, se odpravite v Arboretum Volčji Potok. Kamnik z okolico je zanimiv tudi kolesarjem. Raznolik teren, otroške kolesarske poti ali zahtevna kolesarska preizkušnja proti Veliki Planini? Izberite sami.

   

  Pohodnikom in kolesarjem se naklonjeni tudi hribi in doline v bližini Term Snovik. Če vam je ljubše v družbi kakor da bi se odpravili na pot sami, se udeležite organiziranih vodenih pohodov. Organizirajo tudi nočne pohode z baklami.

   

  Reka Kamniška Bistrica je bogata z ribjim živežem in primerna za ribolov.

   

  Pozimi lahko smučate, tekate na smučeh in sankate na Veliki Planini. Priljubljeno je tudi krpljanje po okoliških hribih.

   

  Namig za vse, ki ste radi v zraku. Priljubljeno vzletišče jadralnih padalcev je Špička pri Kamniku.