Alpska Slovenija

Pustite se izzvati!

Alpska Slovenija

  Tržič

  Tržič ponuja hiter in enostaven pobeg v zeleno. Tu vas čaka razkošje poti, ki jih boste premagali peš ali na kolesih.

  Vreme

  Danes

  Tržič

  15°


  • Wed

   16°
  • Thu

   17°
  • Fri

   20°

  Tržič najdete na južnem vznožju veličastnih Karavank ob sotočju Tržiške Bistrice in Mošenika. Je odlično izhodišče za odkrivanje Karavank. Od tu naprej lahko dostopate v Avstrijo čez prelaz Ljubelj. Ta je več stoletij predstavljal okno v zahodno Evropo, kamor so Tržičani prodajali svoje obrtniške izdelke. Staro mestno jedro je zavarovano kot kulturni spomenik.

  Aktivno ob vznožju Karavank

  Si želite lahkotne poti ali nekaj divjega? Morda premagovanje hudih strmin, osupljivih razgledov, divjih spustov ali tiho občudovanje narave?

  Dovžanova soteska

  Če se odpravljate v Tržič, nikar ne zaobidite bližnjega naravnega spomenika Dovžanova soteska. Slikovita dolina se nahaja dobre 3 km severovzhodno od Tržiča.

   

  Reka Tržiška Bistrica je tu ustvarila geološko izjemno zanimivo sotesko, opazujete lahko kamnine iz mlajšega paleozoika stare med 260 in 300 milijoni let ter številne fosile. Po dolini vodi učna pot, veščim plezanja je na voljo plezalna pot.

   

  Aktivno v Tržiču in okolici

  Hribi in skalna pobočja v okolici Tržiča vabijo. Tod vodita Slovenska planinska pot in Panoramska pot Karavanke. Pristen pohodniški utrip boste začutili na bližnjih vrhovih – Zelenici, Košuti, Kriški Gori, Korošici, prelazu Ljubelj in Storžiču.

   

  V bližini Planinskega doma na Zelenici je speljana zelo zahtevna zavarovana plezalna pot – ferata zahtevnosti D in E.

   

  Kolesarjem na Tržiškem zagotovo ne bo dolgčas. V okolici Tržiča teče daljinska kolesarska pot po Karavankah, ter 30 krajših kolesarskih poti. BMX navdušenci pa se radi zadržujejo na poligonu Dirt park Divjina.

   

  Tržiške strmine so priljubljene tudi med jadralnimi padalci in zmajarji, ki tu lovijo vzgonske vetrove. Pozimi, ko Tržiško pokrije sneg, v okolici najdete obilo prog za turno smuko. Preizkusite se na Zelenici.