Alpska Slovenija

Prestolnica slovenskih Alp

Alpska Slovenija

  Kranj

  Kranj je edino mesto v Sloveniji, iz katerega seže oko na naše najvišje vrhove - Triglav, Stol, Grintavec in mnoge druge

  Vreme

  Danes

  Kranj

  24°


  • Tue

   25°
  • Wed

   17°
  • Thu

   20°

  Prav gorska kulisa je zaslužna, da je Kranj dobil naziv prestolnica slovenskih Alp. In Alpe so tu resnično blizu, iz mestnega vrveža do izhodišča najbližjega visokogorskega vrha boste potrebovali le nekaj deset minut. Če vam visokogorje ustreza, priporočamo 2132 m visok Storžič.

   

  Močan značaj Kranju dajeta tudi dve reki, ki ga obkrožata. Reka Kokra je pod mestom ustvarila 30 m globok kanjon, ki si ga je vredno ogledati. Na drugi strani mesta teče reka Sava, njen revir pa je pravi raj za ribolov in muharjenje.

  Razglednica iz prestolnice slovenskih Alp in centra Gorenjske

  Kranj velja za edino mesto v Sloveniji, iz katerega seže oko na vrh najvišje gore v slovenskih Alpah,Triglav.

  Aktivno v Kranju

  Težko boste našli Kranjčana, ki se ne ukvarja vsaj z kakim zimskim športom. Najbližje mestu boste našli proge za tek na smučeh. Blizu je tudi smučišče Krvavec, ki ponuja celo paleto zimskih (in poletnih) aktivnosti.

   

  Kot se za prestolnico Alpske Slovenije spodobi, priložnosti za pohodništvo ne manjka. Za fotosafari se odpravite na Jamnik, veliko boste fotografirali tudi v slikovitem kanjonu reke Kokre.

   

  Veliko je tudi kolesarskih poti. V Športnem parku Britof boste svoje kolesarske veščine preverjali na 800 kvadratnih metrih velikem grbinastem poligonu. Primeren je za kolesarje, rolkarje in ljubitelje skirojev.

   

  Okolica Kranja ponuja veliko priložnosti za ribolov.