Z vrha na vrh, s prelaza na prelaz, od koče do koče

    Bohinjska planinska pot

    Bohinj je morda najbolj pomembna zibelka slovenskega planinstva, vsekakor pa sta pohodništvo in alpinizem bila in bosta v krvi premnogih bohinjcev.

    Pred malo več kot 40 leti, točneje 1977. leta je bila vzpostavljena Bohinjska planinska pot, ob Slovenski planinski poti ena starejših poti v Sloveniji.

     

    Točkovna vezna pot vabi k obisku 36 vrhov, ki so dostopni povprečnemu planincu. Posebnost Bohinjske planinske poti pa je njen zahteven plezalni del, ki dodatno vodi na osem brezpotnih dvatisočakov. Te poti niso označene, obiskovalcem so vrhovi dosegljivi le ob spremstvu gorskega vodnika.

    Zbirka žigov z vseh kontrolnih točk Bohinjske planinske poti izkušene hribolazce navdaja s posebnim ponosom. Vsem, ki prehodijo planinski del Bohinjske planinske poti in svoje viskogorske podvige potrdijo z zbranimi žigi v knjižici, pripadata srebrni znak in diploma, za osvojene dvatisočake pa zlati znak in diploma.

     

    Kupite knjižico

     

    Vsem obiskovalcem Bohinjske planinske poti želimo varen korak, bogate vtise in nepozabne spomine na prelepe bohinjske gore.

    #ifeelsLOVEenia #myway #mojaslovenija #bohinj