Kočevsko Outdoor Festival 3.-5. junij

  Kočevsko Outdoor Festival je novi dogodek, ki se bo letos prvič odvijal v divji prvobitnosti Kočevskega.

  Kočevsko je skrivnostna destinacija, polna zelenih in skrivnostnih gozdov. Ti skrivajo različne zgodbe in zgodovino, ostanki pragozdov, ki jih lahko opazujemo z urejenih poti ob njihovem robu pa poskrbijo za še dodatno skrivnostnost doživljanja narave in življenja v prvinski obliki. Da pragozd ohranimo tako edinstven, vanj seveda ne vstopamo.

  Destinacija ponuja izjemne pogoje za številne športne aktivnosti v naravi. Kočevska narava je prepletena s številni potmi, ki kar vabijo k odkrivanju skrivnostnega pragozda in ostalih naravnih znamenitosti. Hkrati pa je ta isti naravni prostor dom številnim živalskim vrstam z rjavim medvedom na čelu. A brez skrbi. Srečanje z njimi je malo verjetno, saj živali zelo dobro slišijo in vonjajo in se ljudem umikajo.

  Tekmovalni program obsega trail tek na 10, 15, 30 in 60 kilometrov, ki ga pripravlja izkušena ekipa, ki stoji za dogodki Julian Alps Trail Run, Soča Outdoor Festival in UTVV Slovenia. Tekaški del pa bodo dopolnile tudi številne aktivnosti ob Kočevskem jezeru, kjer bo po teku čas za prijetno sprostitev.

   

  Pridite in odkrijte to divjo, a nadvse prijazno destinacijo.

  Več informacij in prijava pa je možna na tej povezavi

  PETEK, 3. JUNIJ

  • POPOLDNE registracija za sobotne teke
  • ZVEČER predvajanje outdoor filmov
  • predavanja lokalnih vodnikov o živalstvu in naravi na Kočevskem (Miha Ogorelec)
  • možnost bivanja v kampu ali v šotorišču ob Kočevskem jezeru (informacije TUKAJ)

  SOBOTA, 4. JUNIJ

  NEDELJA, 5. JUNIJ

  • regeneracija in sproščanje ob Kočevskem jezeru
  • vodeno opazovanje divjih živali