Gorskokolesarski maraton MTB Slavnik

    Dogodki

    Gorskokolesarski maraton MTB Slavnik    Lanskoletni dogodek je bil prilagojen zaradi vremena, vendar to ni ustavilo preko 350 udeležencev, ki so se podali na gorskokolesarsko poslastico po pobočjih Slavnika. Razgibane trase in dobra organizacija niso pustili nikogar ravnodušnega.

    Tudi letos organizator pripravlja 3 trase – 29, 44 in 66 km za različne okuse in stopnje pripravljenosti, tradicionalno pa so dobrodošli  tudi udeleženci z električnimi kolesi, ki imajo svojo kategorijo. Novost bo družinska trasa Lisička in poligon za mini maraton, ki bo letos še posebej razgiban in zanimiv.

    Zgodba MTB Slavnika ni zgolj športna, ampak je tudi turistično obarvana. Poudarek je namreč na promociji okolja in lokalnih ponudnikov, ki na osrednjem prizorišču ponujajo pestro dogajanje tudi za spremljevalce udeležencev in ostale obiskovalce. Poleg glasbe, podelitve in nastopov lokalnih skupin bo zadišalo po tradicionalnih dobrotah iz kotlov lokalnih društev iz Občine Hrpelje-Kozina, ki jih bodo okušali tudi udeleženci ob prihodu v cilj. Dejansko se dogajanje prične že dan prej, v Hotelu Admiral, kjer bo potekalo druženje udeležencev ob zgodnjem prevzemu startnih številk.