Osrednja Slovenija

Zeleno zaledje streljaj od Ljubljane

Osrednja Slovenija

  Brezovica

  Če ste v Ljubljani in si želite bliskovitega odklopa od mestnega vrveža, se odpravite proti Brezovici.

  Vreme

  Danes

  Brezovica

  23°


  • Tue

   23°
  • Wed

   25°
  • Thu

   22°

  Brezovica leži ob Ljubljanskem Barju v neokrnjenem naravnem okolju.  Vožnja z avtom  iz Ljubljane do Brezovice vam bo vzela le nekaj minut, če se želite razgibati, se proti Brezovici odpravite s kolesom.

   

  Področje je prepredeno s številnimi kolesarskimi potmi, ki vodijo proti Vrhniki, Podpeči in Ljubljani. Brezovica je tudi izhodišče številnih poti, ki vodijo do izletniških točk v bližnji okolici Ljubljane – do Rakitne, Podpeči, Jezera ali Kamnika pod Krimom.

  V osrčju zelene oaze

  Brezovica ponuja številne pohodniške in kolesarske poti ob ljubljanskem barju. Jezero na Rakitni je prav tako priljubljeno izhodišče za aktivna doživetja.

  Rakitna

  Rakitna, znana po blagodejnem podnebju, tamkajšnjem jezeru in bujni naravi, je ena najbolj priljubljenih izletniških točk v okolici Ljubljane. Poraščajo jo gozdovi po katerih vodi vrsta pohodnih poti. Ob jezeru stoji sodoben hotel. V jezeru se poleti lahko kopate, pozimi pa se na njem drsa.

   

  Aktivno v Brezovici in okolici

  Pohodniških, sprehajalnih in kolesarskih poti v Brezovici in okolici ne manjka. Podajte se na 1107 m visok Krim ali raziščite Rakitno. Jezero na Rakitni je izhodišče za priljubljeno krožno sprehajalno pot ter za arheološko učno pot, ki vodi do ostankov rimskega obrambnega stolpa in obrambnega obzidja iz 3. st. n. št.

   

  Okoli Rakitne so tudi obširni tereni za tek na smučeh.

   

  V jezeru na Rakitni lahko ribarite. Loviti je mogoče krape, amurje, ostriže in postrvi.