V smučarskih centrih je živahno vse leto

  Se želite naužiti svežega gorskega zraka in uživati v veličastnih razgledih, pa ne veste, kam bi se odpravili? Možnosti je pri nas res nešteto, a tudi preprostih rešitev. Najhitreje in najlažje boste poletno gorsko idilo začutili na katerem od naših smučišč. Domala vsa ponujajo poleg zimskih radosti še pestro ponudbo poletnih outdoor aktivnosti. So enostavno dostopna, infrastruktura pa je prilagojena tako smučarjem kot poletnim obiskovalcem.

   

  Na smučišča torej!

  Pohodništvo v gorskih centrih

  Če bo smučarski center izhodišče za pohodniško turo, izbor prepuščamo vam. Prav vsi naši smučarski centri so primerni za manj in bolj zahtevne pohodniške podvige. Še posebej za družine z otroci so zanimive tudi tematske in učne poti, ki prepletajo naravne lepote s številnimi kratkočasnimi zgodbami. Priporočamo pravljično doživljajsko pot pastirskih škratov na Krvavcu, tematske poti v okolici Kranjske Gore ali naravoslovno učno pot na našem najvišje ležečem smučišču, Kanin.

  Kolesarski park

  Tudi kolesarji radi zahajajo na smučišča. Kolesarski park najdete v Kranjski Gori, na Voglu, Krvavcu, Kopah in smučarskem centru Cerkno. Gorski kolesarji so stalnica tudi na Mariborskem Pohorju, ki je tudi prizorišče mednarodnih tekem v gorskem kolesarjenju. Gorsko kolesarke poti so na voljo tudi na visokogorskem Kaninu, na Golteh, Starem Vrhu in na Veliki Planini.

   

  Prevoza koles z žičniškimi napravami je mogoč na mariborskem Pohorju, na Rogli, Golteh, Krvavavcu, Voglu, v Kranjski Gori in Cerknem.

   

  Otroci si lahko prve izkušnje v otroškem kolesarskem parku nabirajo v Kranjski Gori in na Kopah.

  Adrenalinski park na Voglu

  Jadralni padalci radi preizkušajo vedno nove izzive. Spustite se lahko s Krvavca, Kanina in Vogla. Pri slednjem vas čaka čudovit pogled na Bohinjsko jezero. Če pa vas mika skok s padalom v tandemu, obiščite smučarski center Golte.

   

  Zanimivo je tudi zmajarstvo. Z zmajem se lahko spustite v Kranjski Gori.

   

  Poletno sankanje lahko preizkusite na Mariborskem Pohorju, na Rogli, Celjski koči, sankališču Straža na Bledu in Kranjski Gori.

   

  Ste za zip line? Pojdite na Golte ali na Stari Vrh. Ali pa se v Kranjski Gori spustite iz Planiške skakalnice velikanke.

   

  Plezate lahko na Golteh na umetni plezalni steni. Odlično plezališče Kazarska Grapa ponuja tudi smučarski center Cerkno. Prava plezalna pustolovščina vas čaka tudi na Kaninu, kjer lahko plezate v naravni skali. Tu je urejena tudi ferata.

   

  Če želite preživeti nepozaben dan z otroci, vas smučarski center Stari Vrh vabi v družinski park. Pustolovska doživetja ponujajo tudi na Kopah, Krvavcu, Rogli in Kranjski Gori.

   

  Če vas še nismo uspeli navdušiti, vas morda pritegnejo številne prireditve in dogodki, ki jih smučarski centri organizirajo v toplejših mesecih.

  Naužijte se svežega gorskega zraka in uživajte v veličastnih razgledih