book online

Winter season 2016/2017
December 16, 2016 to Easter mondat April 17, 2017

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily
[email protected] Reservation hotline: +1 800 1234 556
Trajanje poti

ni podatka
Dolžina poti

132 km
Težavnost

Zahtevno
Smer

Jezersko - Tromeja

Trans Karavanke – daljinska kolesarska pot čez Karavanke

Najdaljše slovensko gorovje, 120 km dolg masiv, katerega najvišji vrh je 2236 m visoki Stol. Zaradi strateške lege med Zahodno in Jugovzhodno Evropo so Karavanke polne prelazov ter predvsem planinskih poti.

V teh gorah se je ohranila prvotna divja narava, lepi razgledi in slikovite soteske pa so naravnost čarobni. Nič nenavadnega, da so Karavanke pravi magnet za gorske kolesarje. Obširna mreža ustreznih poti omogoča brezmejno kombiniranje tur med gorami, na njih, okoli njih in na veliko mestih kar skozi njih. Tod je prek 1000 km označenih ali v karte vrisanih kolesarskih tur različnih tipov in težavnosti. Gorske in gozdne poti ter kolovozi so kot naročeni za gorske kolesarje, s treking kolesom pa se boste podali okoli Karavank.

Turno kolesarska pot Trans Karavanke se razteza od Jezerskega do Tromeje. Večinoma poteka po gozdnih cestah na prisojnih pobočjih Karavank, do grebena in meje z Avstrijo se povzpne le na svoji najbolj zahodni točki na Peči oz. Tromeji. Na svojih 132 kilometrih, ki so razdeljeni v 5 etap, med drugim obišče Slovenski planinski muzej v Mojstrani ter nekaj popularnih planinskih postojank (Valvasorjev dom pod Stolom, Planinski dom na Zelenici, Dom na Kofcah), a največja nagrada bodo čudoviti razgledi in uživanje v neokrnjeni naravi. Pot je primerna je za kondicijsko dobro pripravljene gorske kolesarje, saj so dnevne etape praviloma dolge od 25 do 35 km, največ pa v enem dnevu premagamo 1.650 višinskih metrov.

PODATKI O TRASI

Dolžina 132 km, višinska razlika 5.700 m (v smeri Jezersko – Tromeja) oz. 5.500 m (v smeri Tromeja – Jezersko).

 

Slika: Hit Alpinea