book online

Winter season 2016/2017
December 16, 2016 to Easter mondat April 17, 2017

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily
[email protected] Reservation hotline: +1 800 1234 556
Trajanje poti

15-20 dni
Dolžina poti

320 km
Težavnost

lahka do srednje zahtevna
Smer

Log - Mengore

Pot miru od Alp do Jadrana

Soča, ta krasna smaragdna reka, je bila v času prve svetovne vojne prizorišče hudih bitk, v visokogorskem svetu, ki je danes tako zelo idiličen.

Tu je pred sto leti potekala soška fronta, njeni ostanki, tudi strelski jarki in bunkerji, pa so danes povezani v Pot miru, ki poteka vse od Alp do Jadrana. Začne se pri Logu pod Mangartom, sledi Soči čez Bovec in se pri Kobaridu nadaljuje čez Krnsko pogorje, najvišjo točko na poti, do Tolmina. Od tam jo je mogoče krožno povezati s Kobaridom ali ji slediti naprej po grebenu Kolovrata z muzejem na prostem. Čudoviti razgledi proti Furlanski nižini na eni strani in visokim Alpam na drugi nikogar ne pustijo ravnodušnega. Po doživetju Nove Gorice in Krasa se Pot miru izteče ob jadranski obali v Trstu.

Pot je razdeljena na več odsekov, ki so različno dolgi in zahtevni, je posebej označena in večinoma poteka po že obstoječih planinskih in turističnih poteh. Izšel je tudi vodnik po Poti miru v slovenskem, angleškem, italijanskem, madžarskem in nemškem jeziku.