book online

Winter season 2016/2017
December 16, 2016 to Easter mondat April 17, 2017

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily
[email protected] Reservation hotline: +1 800 1234 556
Trajanje poti

20 dni
Dolžina poti

350 km
Težavnost

lahka do srednje zahtevna
Smer

Radelj - Strunjan

Evropska pešpot E6

Del te poti poteka od severa na jug Slovenije, prečka Pohorje, Posavsko hribovje in dinarski svet ter se konča ob Jadranskem morju.  

Ciglarjeva pot od Drave do Jadrana – Evropska pešpot E-6 je mednarodna pešpot, ki poteka prek različnih evropskih dežel od Baltika do Jadrana.

Pobudnik evropskega popotništva pri nas je bil gozdarski inženir Milan Ciglar, ki je idejno trasiral zaključek 6. evropske pešpoti od Baltika proti jugu čez ozemlje Slovenije. Ta del poti od Drave do Jadrana se imenuje Ciglarjeva pot in je po našem ozemlju dolga okoli 260 km. Odprta je bil leta 1975. Pot, ki vodi preko več evropskih držav se od Ivnika na Koroškem nadaljuje do Radeljskega prelaza in nato prek Radelj od Dravi, Male Kope na Pohorju, Mozirja, Motnika, Trojan, Moravč, Janč, Turjaka, Nove vasi, Starega trga, Snežnika, Ilirske Bistrice, preko Brkinov na Slavnik, do znamenitih Hrastovelj, Kubeda, do Marezig, Šmarja in do Strunjana, kjer se konča.

E6 je dolga okoli 260 km. Na poti po Sloveniji je 39 kontrolnih točk. V popotno knjižico je potrebno odtisniti žig. Ko je pot opravljena, dobi pohodnik spominsko značko. Pohodna knjižica je na voljo pri Turistični zvezi Slovenije. Zaželjeno je, da pohodnik vodi dnevnih vtisov, fotografira in zbira razne podatke, saj to predstavlja trajen spomin na prehojeno pot.