book online

Winter season 2016/2017
December 16, 2016 to Easter mondat April 17, 2017

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily
[email protected] Reservation hotline: +1 800 1234 556
Smučarske proge

  • Skupna dolžina: 20000 m
  • 10000 m
  • 8000 m
  • 2000 m
Nadmorska višina

810-1295 m

Ostale informacije

 


Kranjska Gora

'
Kontakt

RTC žičnice Kranjska Gora, d.d.

Borovška cesta 103 a

4280 Kranjska Gora

T: +386 (0)4 580 94 00

F: +386 (0)4 580 94 10
i: www.kr-gora.si

Bela duša Kranjske Gore je in bo alpsko smučanje. Posebnost kranjskogorske smučarske ponudbe je raznolikost terenov, ki ponujajo kakovostno smučanje tako za začetnike kot za vrhunske smučarje. Svoj prostor na smučiščih pa bodo našli tudi deskarji na snegu.

Proge so lahko dostopne, saj ležijo tik ob mednarodni cesti z Italijo in Avstrijo in na nizki nadmorski višini, imajo ugodne vremenske in snežne razmere, smučišča pa so primerna za vse vrste smučarjev. Začetnikom in rekreativnim smučarjem so namenjeni tereni v Kranjski gori in Planici, v Podkorenu pa je proga izziv za boljše smučarje. Na njej se vsako leto na tekmi svetovnega pokala pomerijo najboljši smučarji sveta.

Na smučišče lahko stopite kar iz postelje. Med vašim hotelom in progami je le snežna plaža, ki vas včasih premami, da se namesto smučanja prepustite uživanju pod zimskim soncem, medtem, ko bodo vaše otroke inštruktorji v snežnem vrtcu ob pomoči otroškega smučarskega traku (baby lifta) in različnih animacijskih ovir hitro “postavili na smuči”.

Če tudi sami ne znate smučati, imate pa voljo, mi dodamo potrpežljivega inštruktorja in posodimo smučarsko opremo, tako da se boste že prvi dan spustili po bregu začetniškega terena. Sčasoma boste napredovali po lestvici zahtevnosti terenov in morda se boste nekoč podali celo na tekmovalni poligon v Podkorenu, na prizorišče vsakoletne tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju.

       

Izbirate lahko med kar 18 smučarskimi progami  različnih tehničnih zahtevnosti! Žičnice in proge so nanizane po pobočjih Vitranca vse od  Kranjske Gore do Planice  v nadmorski višini od 800 m do 1215 m. Sistem 6 sedežnic in 13 vlečnic vas popelje na vašo sanjsko progo.

Poleti belo podlago na smučišču zamenja zelena barva in odpre se poletno sankališče, poletni tobogan, kolesarski park in otroški kolesarski park. Mogoči so tudi panoramski prevozi na vrh Vitranca, kjer se nahaja odlična gostinska ponudba. Lahko se odločite za izlet na Ciprnik;  s tam imate, poleg Vitranca, tudi možnost skoka s padali. Na zgornji postaji štirisedežnice stoji Bedančev dom, kjer se lahko okrepčate, najmlajši pa se lahko pozabavajo v  tematskem orientacijskem parku.

 

Proge so lahko dostopne, saj ležijo tik ob mednarodni cesti in na nizki nadmorski višini, imajo ugodne vremenske in snežne razmere, smučišča pa so primerna za vse vrste smučarjev. Začetnikom in rekreativnim smučarjem so namenjeni tereni v Kranjski gori in Planici, v Podkorenu pa je proga izziv za boljše smučarje. Na njej se vsako leto na tekmi svetovnega pokala pomerijo najboljši smučarji sveta.

Poletje: poletno sankališče, poletni tobogan, kolesarski park, otroški kolesarski park, panoramski prevozi na vrh Vitranca, gostinska ponudba, izlet na Cipernik, možnost spusta z zmaji z vrha Vitranca, Bedančev dom na zgornji postaji štirisedežnice Vitranc 1, tematski orientacijski park na zgornji postaji sedežnice Vitranc 1.

Nastanitev: v hotelskih in zasebnih hišah

Prireditev: vsakoletno tekmovanje v slalomu in veleslalomu za pokal Vitranc

Naši partnerji

Naši partnerji

SLOSKI
GOSPODARSKA ZBORNICA
ELAN
RODEO TEAM
STO

Copyright © 2017 Outdoor Slovenia, produkcija iMode

Naložite si aplikacijo

Explore Slovenia

Prijavite se na naše e-novice