book online

Winter season 2016/2017
December 16, 2016 to Easter mondat April 17, 2017

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily
[email protected] Reservation hotline: +1 800 1234 556
Smučarske proge

  • Skupna dolžina: 30000 m
  • 6000 m
  • 22000 m
  • 2000 m
Nadmorska višina

1140m - 2292 m

Ostale informacije

POVRŠINA
ni podatka
ZMOGLJIVOST SMUČIŠČA
5000 smučarjev / dan
SKUPNA DOLŽINA – NOČNO SANKANJE
nimamo
ŠT. SMUČARSKIH DNI
Pribl. 130 dni/sezono


Kanin – Sella Nevea

'
Kontakt

Javni Zavod Sončni Kanin
Dvor 43, 5230 Bovec
www.kanin.si
[email protected]
tel: +386 (0)5 917 9301

Kanin SKI RENT & SERVIS: [email protected]

Naši partnerji:

SMUČANJE NAD OBLAKI & POVEZANO SMUČIŠČE KANIN – SELLA NEVEA

Kanin je najvišje smučišče v Sloveniji (2.293 m). Krožnokabinska žičnica nas pripelje na višino 2.202 m. Preko Sedla in Prevale pa se lahko spustite na italijansko stran v Sello Neveo. Smučišče Kanin – Sella Nevea ponuja smučarjem in deskarjem na snegu prav posebna doživetja. Velike količine naravnega snega in dobre snežne razmere omogočajo smuko vse tja do prvomajskih počitnic. Večina urejenih prog je primernih za izkušenejše smučarje, na obeh straneh smučišča pa je na položnejšem terenu poskrbljeno tudi za najmlajše.

FREE RIDE

Povezano smučišče Kanin – Sella Nevea je pravi raj za ljubitelje smučanja prostega sloga oziroma freeride. Predvsem na senčni strani italijanskega dela smučišča so pogoji za smučanje izven urejenih prog odlični – kvalitetna snežna odeja omogoča spust v vse smeri po zahtevnih in manj zahtevnih terenih.

TURNA SMUKA

Bovec in Kanin s Sello Neveo sta meka za pustolovce,  ki se navdušujejo nad vodenimi turnosmučarskimi izleti, vodenem smučanje izven urejenih prog in zimskimi izleti v gore z izkušenimi gorskimi vodniki. Pri tem vselej upoštevajte vaše znanje, izkušnje, telesno pripravljenost in navodila vodnikov.

NAJVIŠJA RESTAVRACIJA in KANIN SKI BUM BAR na smučišču

Restavracija Kanin Prestreljenik & Kanin SKI BUM BAR snežna plaža & Pub Kaninske Legende

Na svoj račun pridejo seveda tudi nesmučarji, ki lahko ob skodelici kave ali kosilu v restavraciji Prestreljenik občudujejo čudovito panoramo Alp in celo Jadrana. Pogled s smučišča na morje je izredna redkost in to naredi Kanin poseben. Odličen ambient ponuja tudi »snežna plaža« najvišje ležečega slovenskega bara – Kanin Ski Bum Bar-a, kjer lahko zleknjeni v ležalnik preprosto samo uživate v razgledih.

JADRALNO PADALSTVO

S Kanina je možno leteti proti slapu Boka in naprej proti Tolminu, ter na vzhod v osrčje Julijskih Alp. Pristajalno mesto se nahaja v bližini Bovca – Bovec BREG. Na vzletnem ter pristajalnem mestu so vetrni trakovi. Omejitve: 2900 m nad terenom. V bližini je športno letališče Bovec (več informacij na naši poletni spletni strani z istim naslovom www.kanin.si / poletje).

Kanin SKI RENT in SERVIS (kmalu tudi smučarska šola)

Na izstopni postaji gondole (D postaja) smučišča Kanin se nahaja KANIN SKI RENT & SERVIS. Servis je namenjen osnovnim popravilom smučarske opreme. V izposojevalnici pa ponujamo najem smuči, palic, čelad, pancerjev, smučarskih očal in rokavic za otroke in odrasle. Kmalu tudi SKI ŠOLA KANIN.

Naši partnerji

Naši partnerji

SLOSKI
GOSPODARSKA ZBORNICA
ELAN
RODEO TEAM
STO

Copyright © 2017 Outdoor Slovenia, produkcija iMode

Naložite si aplikacijo

Explore Slovenia

Prijavite se na naše e-novice