Outdoor dogodivščine Kranjske Gore

  Kranjska Gora je dragulj v srcu Julijskih Alp, ki resnično oživi tudi v poletnih in jesenskih mesecih. Ta slikovita vasica ponuja številne športne aktivnosti in naravne lepote, kar jo uvršča med najbolj privlačne destinacije za oddih.

   

  Poglobimo se v dogodivščine, ki vas čakajo!

   

  Raziskovanje naravnih lepot Kranjske Gore

   

  Ko stopite v Kranjsko Goro v toplejših mesecih, vas bodo pozdravili bujni gozdovi, kristalno čista jezera in osupljivi alpski kraji. To je raj za ljubitelje narave, športa, za outdoor navdušence in pustolovce. Le nekaj korakov stran od centra mesta se nahaja Jezero Jasna, bleščeči biser med gorami. Ta idilični kraj je popoln za sprostitev po dnevu pohodništva ali kolesarjenja. S svojo kristalno čisto vodo, ki odraža okoliške vrhove, ne preseneča, da je Jezero Jasna pogosto označeno kot eno izmed najlepših alpskih jezer v Sloveniji.

  Jezero Jasna

  Pohodništvo v Julijskih Alpah

   

  Kranjska Gora predstavlja vstopno točko v Julijske Alpe in ponuja široko paleto pohodniških poti, primernih za vse ravni pripravljenosti in izkušenj. Ne glede na to, ali ste izkušen planinec ali ljubitelj sproščenih sprehodov, boste našli popolno pot, da se prepustite osupljivemu okolju. Te poti vodijo skozi goste gozdove, odprte travnike in ob čistih alpskih potokih. Svež, čist zrak nosi vonj po borovcih, občasno pa se prikažejo domače in divje živali, kar dodaja privlačnost.

  Družinski sprehod po Krnici

   

  Dolina Krnica je kraj, kjer se čas ustavi in zavlada narava. Med raziskovanjem doline vas bo obdajala melodija reke Pišnice, mogočni vrhovi Julijskih Alp in dih jemajoča kulisa, ki ustvarja občutek osupljive sprostitve.

   

  Za ljubitelje narave in pohodnike je dolina Krnica raj, ki čaka, da ga odkrijete. Obstaja veliko poti, ki se vijejo skozi to neokrnjeno pokrajino, ki družinam ponuja priložnost za skok med čudeže Julijskih Alp.

   

  Krnica v Slovenia outdoor aplikaciji ▻

   

  Osupljiv pogled na Julijce iz treh držav

   

  Doživite lepoto Alp na slikovitem pohodu od Rateč do Tromeje. Ta pohodniška pot ponuja dih jemajoče razglede in nepozabno alpsko avanturo. Uživajte medtem, ko raziskujete osupljive razglede na Julijske alpe in v le nekaj korakih stopite na ozemlje Slovenije, Italije in Avstrije.

   

  Tromeja v Slovenia outdoor aplikaciji ▻

   

  Ena najbolj markantnih gora v Sloveniji

   

  Odpravite se na navdihujoč pohod s prelaza Vršič do osupljivega vrha Prisojnik (Prisank), ki velja za eno najbolj markantnih gora v Sloveniji. Sredi lepote okoliških dvatisočakov ta pot obljublja nepozabne razglede in pravo alpsko doživetje. Medtem ko se vzpenjate proti vrhu, boste občudovali čudovito naravo in uživali v neokrnjeni alpski pokrajini.

   

  Prisojnik (Prisank) v Slovenia outdoor aplikaciji ▻

   

  Biser za ljubitelje Trail teka

   

  Ekipa Julian Alps Trail Run je pripravila trajnostno označitev 15-kilometrske trase, s katero bo tekačem še bolj olajšana navigacija, da se boste lahko brez težav kadarkoli podali na tekaški izziv Julian Alps Trail Run.

   

  Julian Alps Trail Run 15 km v Slovenia outdoor aplikaciji ▻

  Via Alpina daljinska pešpot; Via Alpina long-distance trail

  Via Alpina daljinska pešpot

  Kolesarske dogodivščine

   

  Če imate raje kolesarsko raziskovanje, Kranjska Gora ponuja obsežno mrežo kolesarskih poti. Ne glede na to, ali ste navdušenec nad gorskimi kolesi ali pa raje vozite po urejenih cestah, bo nekaj za vsakogar. Dobro označene poti vas vodijo skozi slikovite pokrajine regije, vključno z očarljivimi vasmi, alpskimi pašniki in razglednimi točkami. Teren je primeren tako za začetnike kot izkušene kolesarje, zato vzemite kolo in uživajte v osvežujočem doživetju kolesarjenja v tem neokrnjenem okolju.

   

  Družinsko kolesarjenje odmaknjeno od prometa

   

  Vse od Jesenic prek čudovite pokrajine in vijugavih cest boste kolesarili ob osupljivih alpskih razgledih. Ko se približate Kranjski Gori, se pokrajina spremeni v raj za kolesarje z dobro označenimi potmi, ki ustrezajo kolesarjem vseh ravni.

   

  Pot se nadaljuje skozi Kranjsko Goro, gorsko mesto, znano po svoji naravni lepoti in številnih možnostih za aktivnosti na prostem. Zapeljali se boste mimo neokrnjenega izvira reke Save Dolinke – Zelencev, kjer kristalno čista voda odbija odseve okoliških vrhov. To je pogled, ki si ga ne želite zamuditi.

   

  Kolesarska pot Jesenice – Rateče v Slovenia outdoor aplikaciji ▻

   

  MTB Kinder Surprise – vse prej kot otročje lahek

   

  Podajte se na adrenalinsko doživetje gorskega kolesarjenja na trail Kinder Surprise, ki se nahaja blizu očarljivega Jezera Jasna. Toda ne pustite, da vas ime zavede – ta trail ni tako otročji, kot se sliši. Dejansko je spust istega imena najzahtevnejši med vsemi potmi v Trail Parku Drčev Rut.

   

  Ko se podate na to vznemirljivo kolesarsko doživetje, se pripravite na navdušujočo vožnjo po divjem terenu med gostih gozdovih. Kinder Surprise ponuja vznemirljivo mešanico tehničnih spustov, strmih vzponov in adrenalinskih zavojev. Gre za preizkus spretnosti, ki bo pustil celo izkušene kolesarje brez besed.

   

  Kinder Suprise v Slovenia outdoor aplikaciji ▻

   

  Vrsič – Vznemirljiva vožnja

   

  Za tiste, ki iščete bolj nepozabno izkušnjo na cestnem kolesu, vabi legendarni prelaz Vršič. Ta visokogorski prelaz, imenovan tudi Ruska cesta, ponuja zavit cestni odsek s 50 serpentinami, ki vas vodijo skozi srce Julijskih Alp. Osupljivi razgledi na okoliške vrhove in doline vas bodo resnično navdušili. Ne glede na to, ali se odločite za spust do doline Soče ali zgolj kolesarjenje do vrha in nazaj, bo pot po prelazu Vršič nepozabno doživetje.

   

  Če boste izbrali spust v dolino Soče, si za povratek v Kranjsko Goro izberite pot dveh prelazov in dveh držav pod mogočnim Mangartom čez prelaz Predil.

   

  Vršič v Slovenia outdoor aplikaciji ▻

  Pot dveh prelazov in dveh držav v Slovenia outdoor aplikaciji ▻

   

  Daljinska kolesarska pot D2 in Špik v ozadju.

  Okusite Kranjsko Goro

   

  Po dnevu polnem pustolovščin, športa in raziskovanja je čas, da se prepustite okusom Kranjske Gore. Mesto ponuja čudovito kulinariko, ki bo zadovoljila vaše brbončice.

   

  Hotel Kompas, ki se nahaja v srcu mesta, je prijeten hotel z udobnimi sobami in odlično restavracijo. Tukaj lahko uživate v tradicionalnih slovenskih jedeh, pripravljenih iz lokalno pridelanih sestavin. Toplo in prijazno vzdušje dopolni izkušnjo večerje, kar je čudovit način za zaključek vašega dneva. Za sprostitev ponujajo wellness z bazeni, savne, masažni salon ter negovalne storitve. Na bazenski terasi boste imeli priložnost občudovati očarljive vrhove Julijskih Alp in se sprostiti ob lepoti narave ter sončnih žarkih, medtem ko bodo najmlajši uživali v bazenu s toboganom in družinskimi programi.

   

  Za tiste, ki iščete bolj intimno in osamljeno izkušnjo, je Jasna Chalet Resort ob jezeru Jasna sanjsko doživetje. Locirana v mirnem naravnem okolju ponuja edinstveno mešanico luksuza in rustikalnega šarma. Zbudili se boste ob zvokih narave in uživali v obilnem zajtrku s pogledom na mirno jezero. Restavracija ponuja okusno ponudbo, ki vključuje tako tradicionalne kot sodobne slovenske jedi. Medtem ko boste uživali v vsakem grižljaju, se boste poglobili v okuse regije, ob tem pa boste uživali v mirnem vzdušju ob jezeru Jasna.

  Hotel Kompas, ena izmed najboljših možnosti za prenočevanje v Kranjski Gori

  Kranjska Gora je prava destinacija za vaš aktiven oddih

   

  Kranjska Gora je destinacija, ki brezhibno združuje aktivnosti in mentalni oddih. Ne glede na to, ali se odločite za bivanje v centralno lociranem Hotelu Kompas ali v idiličnem Jasna Chalet Resort ob jezeru Jasna, bo vaš oddih napolnjen z doživetji osupljive naravne lepote, vznemirljivimi aktivnostmi in okusno kulinariko. Tako Hotel Kompas, kot Jasna Chalet Resort sta idealna izbira za kolesarje in pohodnike, saj sta specializirana za njihovo namestitev.

  Pogled iz daljinske kolesarske poti D2 proti Julijskim Alpam

  Tako kot v Kranjski Gori lahko z aplikacijo Slovenia Outdoor odkrivate vse outdoor dogodivščine po vsej Sloveniji.

   

  Aplikacijo si lahko prenesete s pomočjo QR kode