book online

Winter season 2016/2017
December 16, 2016 to Easter mondat April 17, 2017

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily
[email protected] Reservation hotline: +1 800 1234 556
Kontakt

Unitur d.o.o.

Cesta na Roglo 15

3214 Zreče

t +386 (0)3 757 61 00

f +386 (0)3 576 24 46

e [email protected]

NA STRAN HOTELA

 

Nastanitev

Tople in hladne jedi, ki jih je mogoče prilagoditi potrebam športnikov.

Alternativna ponudba

Tečaj nordijske hoje

Posebna ponudba

V hotelu si lahko izposodite pohodniško opremo

Omogočajo hrambo, čiščenje in sušenje opreme

Možnost najema vodnika

Popolnoma prenovljen Hotel Rogla***S v letu 2018

V samem srcu zelenega Pohorja naravi, sredi prostranih gozdov leži na višini 1.517 metrov klimatsko letovišče Rogla. Pozimi pravljično bela pokrajina ob smučarskih užitkih ponuja tudi krpljanje, v toplejših mesecih pa je raj za pohodnike in kolesarje. Poleg skoraj neskončnih možnosti za potepanje po označenih pohodnih in kolesarskih poteh vam Rogla ponuja še sprostitev v in razvajanje v Wellness centrih Natura in Planja ter uživanje ob pristnih kulinaričnih dobrotah, med katerimi so tudi pohorski lonec, gobovo juho s pravimi jurčki, zavitek iz pohorskih borovnic, jelenov file z brusnicami in druge okusne jedi, povezane v blagovno znamko Okusi Rogle.

Hotel Rogla*** na Rogli sodi med specializirano namestitev za pohodnike in kolesarje. V skladu s slovensko standardizacijo za pohodnikom in kolesarjem prijazen hotel mu pripada kategorizacija petih pohodnikov in štirih kolesarjev.

Prednosti namestitve

Otroci so najbolj navdušeni nad doživetji, ki so zrasla na prostranih Roglinih planjah ali pa se skrivajo nekje v senčki mogočnih dreves v okolici Term Zreče.

  • Na Uniorčku stoji Pohorska vasica z 9 tematskimi hišicami in cerkvico. V vsaki vas čaka simpatična igra, ki ne samo neskončno zabava, temveč mlade modrece tudi spodbudi k razmišljanju.
  • Že poznate Jezernika, povodnega moža, ki živi na Rogli? Jezernikova pot se začne pri Uniorčku in se nato vije med smrekami in preko mehkih mahov, ob gozdnem potočku, vse do jase na Mašinžagi, kjer se razširi v Jezernikov vodni park. Tam boste spoznali mlinčke, pretakali in spoznavali (na Pohorju še zelo čisto!) vodo ter iskali Jerine zlatnike.
  • V Termah Zreče najmlajše (in seveda vse ostale) čakajo čofotalniki, bazenčki in bazeni, katerih naravna termalna voda jih bo plavalsko in igralno navduševala, med poletnimi počitnicami pa celo popeljala do Gozdnega vodnega parka s tobogani in prijetno senco visokih smrek na zeleni trati.
  • Na Škratovi učni poti se skrivajo poučne table in lesene skulpture pohorskih živali (izziv: najti vseh 8!). Za motivacijo boste na postajah zbirali luštne žige – cilj je zbrati vseh 6 in dobiti nagrado. Od letošnjega poletja naprej vas bo spremljal še prav poseben prijateljček: digitalni, čisto pravi Škrat! Na voljo bo mobilna aplikacija, s katero boste Škrata videli v živo v svojem okolju, vmes pa vas bo naučil še veliko naravoslovnih zanimivosti. Za večjo motivacijo kupite še avtentično pravljico Pohorski škrat.
  • Če si za izhodišče vzamete Uniorček in se odpravite proti gozdu ob smučarski progi Košuta, le kakšnih 100 metrov proč od Bara Uniorček, bo vaš najmlajši deležen prav posebne dogodivščine. Nad pohorsko naravo bo namreč odbrzel na otroškem ziplinu.

Najbolj priporočamo

 

Pohorje je primerno za pohodništvo v vseh letnih časih. Pozimi se lahko preizkusite v zabavnem krpljanju.

Adrenalinski odvisniki boste svoj raj na zemlji našli na zimsko-letnem sankališču Zlodejevo.

Rogla je prava izbira za vse, ki svoj življenjski slog povezujejo z aktivnim preživljanjem prostega časa v kombinaciji neponovljive narave, prijetne srednjegorske klime, številnih možnosti za šport, rekreacijo, zdravje, dobro počutje, pristne kulinarične dobrote ter nepozabna doživetja v družbi gostoljubnih in nasmejanih domačinov.

 

OBIŠČI:

IZKUSI:
https://www.youtube.com/watch?v=1Ozjs1p2884