Krka Outdoor Festival 2023

  Prva izvedba outdoor festivala na reki Krki v Novem mestu. SUP, kanu, rafting, kajak, kolesarjenje, outdoor filmi, zabava...vse to boste našli med 1. in 9. julijem na reki Krki.

  Novo mesto, zelena prestolnica Dolenjske, ima odlične naravne danosti za razvoj zelenih doživetij, kamor sodijo tudi vedno bolj priljubljeni outdoor festivali, ki skrbijo za razvoj in promocijo najrazličnejših rekreativnih aktivnosti v naravi. Krka Outdoor festival, ki se bo v organizaciji Zavoda Novo mesto odvil prvi teden julija, v ospredje postavlja pohodništvo, kolesarjenje in vodne športe.

  Festival bo pod enotno blagovno znamko združil nekatere tradicionalne športno-turistične dogodke mesta, kamor sodita prireditvi Skoki v Krko in Krka živi!, ter vsebine različnih ponudnikov, društev in strokovnjakov s področja športa in narave. Med drugim se bo moč udeležiti vodenih tematskih sprehodov in kolesarskih tur, na voljo bodo atraktivna vodna doživetja, filmski in pogovorni večeri z okoljevarstveno tematiko, ne bo pa manjkalo tudi sproščene zabave in dobre glasbe. S festivalom, ki nagovarja tako domačine kot obiskovalce od drugod, se Novo mesto predstavlja kot privlačna zelena destinacija za različne generacije, s trajnostnim konceptom pa sledi ključnim ciljem Zelene sheme slovenskega turizma.

   

  Informacije:

  TIC Novo mesto

  Glavni trg 11, Novo mesto

  tic@novomesto.si,

  041 202 080,

  07 39 39 263

  www.visitnovomesto.si

  ***

  Spletna stran:

  www.visitnovomesto.si

  PROGRAM