Dogodki

Pomladni posavski festival tematskih potiPred nami je Posavski festival pohodništva 2020, ki  bo potekal v dveh delih: pomladni – meseca maja in junija ter jesenski – oktober in november. Ponujal bo preko 30 organiziranih pohodov, skupaj s strokovnim vodenjem, izobraževalnim programom, posavsko kulinariko, lokalnimi zgodbami ter pestro izbiro namestitev.

Posavski festival je namenjen pohodnikom, kolesarjem in ljubiteljem vodnih športov vseh generacij. Organizirane ture so namenjene učenju, spoznavanju naravne in kulturne dediščine, športnim aktivnostim ter sproščenim sprehodom v naravi.

 

PROGRAM FESTIVALA DOBITE TU

 

Festival je del nacionalne zgodbe SLOVENIJA HODI, ki združuje enajst slovenskih pohodniških festivalov. Zavodi s področja turizma so v času festivala  pripravili ugodne pakete namestitev  in aktivne programe. Udeleženci lahko izbirajo med hoteli, mladinskimi hostli in namestitvami na podeželju. Posavske zidanice nudijo udobje v objemu narave in so odlično izhodišče za različne aktivne ture. in krajše počitnice. Lahko pa se zainteresirani udeležijo samo posameznih pohodov, kot enodnevni izlet v Posavje.