book online

Winter season 2016/2017
December 16, 2016 to Easter mondat April 17, 2017

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily
[email protected] Reservation hotline: +1 800 1234 556
Informacije

TIC KRŠKO

CKŽ 46

8270

Krško

t +386 (0)51 655 936

e [email protected]

www.visitkrsko.com

Posavje

'

Regija Posavje je kot zaključena celota sestavljena iz šestih občin, umeščenih med Gorjance, pogorje Bohorja in  »Zasavskega« hribovja. Hribovite dele zaznamujejo širni gozdovi, ki se v prisojnih legah zaključujejo z vinogradi in sadovnjaki.

Regija je turistično manj obiskano območje in prav zaradi tega očara s svojo pristnostjo,domačnostjo in neokrnjeno naravo. Gričevnata regija se ponaša z vinogradi, sadovnjaki, počasnimi rekami in zanimivimi gradovi. Pohodniške poti so dobro razvite, imajo različne tematike in zgodbe ter so primerne za vse starostne skupine. Pokrajina ponuja srednje visoke hribe in gričevja, z najvišjimi vrhovi med 500 in 900 m n.v. med drugim nekatere priljubljene točke pohodnikov, kot so Bohor, Lisca, Grmada, Gorjanci s čudovitimi razgledi.

Posavsko podeželje, je primerno tako za družinski potep, poln doživetij in lokalnih zgodb, kot tudi za pohode manjših in večjih skupin.

Pohodniške poti ponujajo ture različnih težavnosti, na potepih boste odkrili naravne in kulturne zaklade, prav tako pa boste lahko doživeli pristno povezanost z naravo. Poti lahko odkrivate samostojno s prenosom tras na pametne telefone ali v družbi lokalnih vodnikov.

Več kot 100 planinskih in tematskih poti, v dolžinah od 2 do 20 km, ponujajo številne posebnosti in raznolikosti, tako v tematiki poti, kot tudi v težavnostnih stopnjah.

Pohodništvo lahko dopolnite s kolesarjenjem, čolnarjenjem ter odkrivanjem zanimivih lokalnih zgodb v družbi prijaznih domačinov. Lahko se razvajajte v bližnjih termalnih bazenih ali se posvetite sproščanju v naravi. Podeželje vabi gurmane, ki z bogastvom okusov tradicionalne hrane in pestrim izborom vin enostavno navdušuje. Okusite lahko značilne posavske kulinarične dobrote, pripravljene iz svežih, lokalnih in sezonskih sestavin, pridelanih na okoliških kmetijah ter se prepustite čarom vinskih kleti, ki ponujajo odlična vina. Naravne posebnosti, kot so zaščitene rastline, živali in naravni parki so del pohodniških poti, ki jih obiskovalci spoznajo v regiji Posavje.

Zgodba Posavskih poti prijetnih doživetij združuje šest zanimivih, inovativno opremljenih tematskih poti, v regijsko daljinsko pot, ki jo po etapah lahko prehodite v 12-ih dnevih. Po dnevnih etapah so na voljo različni tipi prenočišč od planinskih koč, turističnih kmetij, podeželskih hostlov do tipičnih vinogradniških zidanic.

Več o dogodku lahko preberete na tej povezavi.

Privoščite si kolesarjenje po slikovitem posavskem podeželju, ki je primerno tako za družinski kolesarski potep poln doživetij, kot za gorske in cestne kolesarje ter zahtevnejše rekreativce.

Osrednji del Posavja predstavljata dolina reke Save in Krško-Brežiška ravan, ki se na jugu preko goric dviguje do Gorjancev, na severu pa vse do Posavskega hribovja. Osojne lege hribovja so večinoma poraščene z gozdovi, na prisojnih legah gričevij domujejo vinogradi in sadovnjaki.

Izbirate lahko med 50 kolesarskimi turami, dolgimi od 16 do 60 km, ki so del 1500 km dolge kolesarske mreže. Na kolesarskih potepih odkrivate naravne in kulturne znamenitosti. Poti vas vodijo mimo ali kar preko vinogradov, zato je okušanje dobrega vina skoraj obvezno, doživeli pa boste tudi pristno lokalno gastronomsko ponudbo. Po kolesarskem izletu se prileže še sprostitev v bližnjih termah. Za udobnejše raziskovanje podeželja in regije lahko najamete tudi e-kolesa.

Kolesarske ture in poti

  • Skupna dolžina: 1.500 km
  • Število vseh tur: 50
  • Označene poti: 0
  • Najnižja in najvišja točka: 140 – 1023 m.n.v.

Svet ob spodnji Savi razkriva posebne čare neokrnjene narave spodaj ob reki ali višje v gozdnatem hribovju.

Doživite mehkobo gričkov s trto in zidanicami in skrivnosti srednjeveških gradov na vzpetinah. Posavske poti prijetnih doživetij so različnih težavnosti in primerne za vse generacije. Naravne in kulturne zaklade lahko odkrivate samostojno ali z vodnikom.