book online

Winter season 2016/2017
December 16, 2016 to Easter mondat April 17, 2017

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily
[email protected] Reservation hotline: +1 800 1234 556
Informacije

TIC Maribor

Partizanska cesta 6a

2000

Maribor

t +386 (0)2 234 66 11

e [email protected]

www.maribor-pohorje.si

Maribor, Pohorje, Slovenske gorice in Dravsko polje

'

Maribor, mesto najstarejše trte na svetu, je drugo največje mesto Slovenije in prestolnica Štajerske.

Mesto, ki leži v objemu Pohorja, se bohoti v morju zelenih gozdov in vinorodnih gričev – od mestnih hribčkov Maribora do Slovenskih goric. In če kaj, potem mu daje poseben pečat reka Drava, ki si utira pot med Pohorjem in Kozjakom vse do Maribora in naprej po Dravskem polju.

Osrednja Štajerska je destinacija barvitih doživetij v objemu bujnih zelenih pohorskih gozdov, sončnih vinorodnih gričev, bogate dediščine mesta in podeželja ter izjemne vinske tradicije, katere simbol je najstarejša trta na svetu.

Ta se bohoti s svojo lepoto na dravskem nabrežju v Mariboru, središču regije, ki je po zaslugi svetovnega pokala in kolesarskega parka tudi srednjeevropski epicenter kolesarstva. Destinacija ponuja odlične pogoje za gorske, cestne in treking kolesarje, prav tako je prijazna do družin.

 • Podajte se na Mariborsko Pohorje, kjer je za vse, ki imajo težave z viškom adrenalina, na voljo Specialized Bike park Pohorje.
 • Odkrijte pohorske naravne bisere, kot so Črno jezero, Lovrenška jezera in pragozd Šumik s slapovoma Mali in Veliki Šum.
 • Preverite, če zmorete 75 km dolgo Pohorsko kolesarsko transverzalo. Lahko pa se prepustite razvajanju sredi Pohorja v butični, pravljični Zeleni vasi Ruševec, ki je edinstven primer ekološkega, trajnostnega in zelenega turizma v Sloveniji.
 • Pojdite na družinsko pustolovščino in odkolesarite ob Dravi do Drava centra, kjer se prepustite aktivnostim in uživanju na reki Dravi. Poiščite zaliv zaljubljencev.
 • Odkrijte podeželje in kulinariko z električnimi kolesi. Vse to vam ponuja KULeBIKE – ker je zdravo, ker je aktivno, ker je dobro, ker je KUL.
 • Naj vas očara romantično odkrivanje vinorodnih gričev, poiščite cesto v obliki srčka in obiščite bližnjega lokalnega vinarja. Lokalne ceste, ki se prepredajo čez vinorodne griče, pa so izziv tudi za marsikaterega cestnega kolesarja.

Štajersko gostoljubje vas čaka na vsakem koraku!

NAMIGI ZA SPANJE:

Kolesarske ture in poti

 • Skupna dolžina: preko 1.000 km
 • Število vseh tur: 20
 • Označene poti: 10
 • Najnižja in najvišja točka: 275 – 1.400 m.n.v.

 

BIKE PARK POHORJE

Po zaslugi svetovnega pokala svetovno znan park, v katerem lahko vozite tudi s karto Gravity Card. Velika posebnost je tudi neposredna bližina mesta ter pa sama infrastruktura v tem centru. Poleg vseh petih prog v skupni dolžini 15 km ter različnih težavnostnih stopenj lahko pod Pohorjem trenirate skoke v blazino in se v primeru slabega vremena odločite za preživljanje uric v pokritem »pump tracku«. Specialized Bike Park Pohorje gosti tudi številne dirke ter različne kampe za otroke in odrasle (v sodelovanju s podjetjem The Gap iz Gradca). Gradijo pa se že nove proge, ki bodo še bolj tekoče in primerne za širši krog kolesarjev.

 • Višinska razlika: 717 m
 • Število prog: 5

www.bikeparkpohorje.si