book online

Winter season 2016/2017
December 16, 2016 to Easter mondat April 17, 2017

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily
[email protected] Reservation hotline: +1 800 1234 556
Informacije

TIC Kranjska Gora

Kolodvorska ulica 1 c

4280

Kranjska Gora

t +386 (0)4 580 94 40

e [email protected]

www.kranjska-gora.si

Julijske Alpe – Kranjska Gora

'

Slavo Kranjske Gore so preko meja Slovenije ponesli alpsko smučanje in smučarski poleti, toda s pohodništvom in kolesarjenjem živi to letovišče skozi vse leto.

Nepozabna kulisa Julijskih Alp v osrčje kraljestva Zlatoroga vabi vse, ki ste željni odkrivanja narave. Podajte se visoko in višje, skozi gorska okna, čez prelaze in prevale. Poletje v Kranjski Gori ponuja številne pohodniške ture v Karavankah in Julijskih Alpah, od lahkih sprehodov do vzponov na najvišje vrhove. Številne plezalne smeri v Julijcih so izziv vrhunskim alpinistom.

Poti je dovolj za vse, od najlažjih in rekreativnih pohodov do resnih planinskih tur, ki zahtevajo izkušnje, primerno opremo in gorskega vodnika.

V Kranjski Gori in čez njo pelje ogromno pohodniških poti, npr. Alpe Adria Trail. Etapa, vodi čez Vršič v dolino Soče. Slikovit razgled na severne stene najvišjih vrhov, ki se boste še dolgo spominjali. Prav tako vas po grebenih mimo Kranjske Gore, Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani in planiških smučarskih skakalnic popelje ena od etap rdeče poti Vie Alpine. Vijolična Via Alpina pa vas med drugim vabi na planinski izlet od Dovjega mimo Dovške Babe do koče na Golici. Po občini Kranjska Gora je izpeljana tudi Svetovišarska Jakobova pot od Zgornje Radovne do Mojstrane. Med romanjem na starih kmečkih domačijah iščite freske višarske Matere Božje. Rumenim školjkam lahko sledite po kolesarski poti do Kranjske Gore, Rateč, Trbiža in vse do Sv. Višarij v Italiji.

NAMIGI ZA SPANJE:

Hitreje in razgibano si lahko okolico Kranjske Gore ogledujete na kolesu. Odločite se lahko za lenobno vrtenje pedal ali pa za zahtevnejše izlete v osrčje alpskih dolin.

Kranjska Gora je raj za kolesarje, daljinska kolesarska pot treh dežel poteka po trasi bivše železnice vse od Mojstrane preko meje v Italijo in v Avstrijo. Gorski kolesarji uživajo na gozdnih poteh v Karavankah, za adrenalina željne pa je tukaj Kolesarski Park. Ture se začnejo pri 600 m nadmorske višine in končajo pri skoraj 2000 metrov nadmorske višine in skupaj tvorijo več kot 700 kilometrov kolesarskih poti. Iz baze je možnih več kot 50 tur od tega 10% črnih, 40% rdečih, 30% modrih in 20% rumenih. Kolesarska sezona traja od začetka aprila do konca  novembra.

Na kolesarski poti treh dežel s pričetkom na tromeji z Avstrijo in Italijo lahko skozi dolino Radovne skočite tudi na Bled. Z urejenih kolesarskih poti pa se lahko podate tudi na številna brezpotja. Tisti pravi kolesarji pa se bržkone ne boste odpovedali vzponu na najvišji slovenski prelaz – 1611 m visoki Vršič. S kolesom se lahko podate tudi okoli Julijskih Alp. Krožna kolesarska pot vodi iz Kranjske Gore prek Bleda, Bohinja, Tolmina, Kobarida, Bovca in Vršiča nazaj v Kranjsko Goro. Celoten krog, ki je dolg 232 km, lahko prekolesarite v petih etapah oziroma petih dneh.

V ta namen smo izdelali zemljevid z označenimi kolesarskimi potmi v Zgornjesavski dolini, v katerega je vrisanih in v naravi označenih več kakor 200 km kolesarskih poti. Karta prijazno opozarja tudi na znamenitosti, ki so vredne ogleda, ter ponuja temeljit in morda najprivlačnejši način spoznavanja tega dela Slovenije. Dobite jo lahko v vseh turističnih informacijskih centrih v Kranjski Gori, Mojstrani in Ratečah.