book online

Winter season 2016/2017
December 16, 2016 to Easter mondat April 17, 2017

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily
[email protected] Reservation hotline: +1 800 1234 556
Informacije

Turizem Bohinj

Triglavska cesta 30

4264

Bohinjska Bistrica

t +386 (0)4 574 75 90

e [email protected]

www.bohinj.si

Julijske Alpe – Bohinj

'

V osrčju Julijskih Alp, v Triglavskem narodnem parku, leži Bohinj, ena najlepših alpskih ledeniških dolin.

Visoke gore in zeleni gozdovi objemajo Bohinjsko jezero in se bleščijo v njegovi zrcalni gladini. Največje sladkovodno jezero v Sloveniji se zdi kot popolna slika narave in je odlično izhodišče za vodene ali samostojne pohodniške podvige.

Davno izginuli ledenik je zarezal globoko v Julijske Alpe ter nam podaril največje slovensko jezero, ob njemu pa čudovite gore in planine, ki so kot nalašč za vse mogoče vodne in zemeljske športe v naravi, med njimi je v ospredju kolesarstvo. Mir, izjemna narava, tradicionalne specialitete in osvežitev na vsakem koraku – vse to vas čaka v Bohinju.

Triglavski narodni park lahko doživite tudi s kolesa, za to pa ni boljšega izhodišča od Bohinja. Z vedno bistrim in svežim jezerom zaznamovana dolina nudi širok nabor poti, ki so speljane od ravnin ter vse do visokih gora in planin visoko nad jezerom. Na tem področju je zarisanih kar 420 km kolesarskih poti za vse vrste kolesarjev, poti pa vas pripeljejo tudi do vseh najbolj znanih atrakcij, naravnih in kulturnih. Kolo in opremo si seveda lahko izposodite na več lokacijah, v raziskovanje Bohinja pa se lahko podate tudi z lokalnimi vodniki.

Kolesarski dan v Bohinju naj sestavlja še okušanje slastnih tradicionalnih jedi, ter seveda obvezen skok v jezero. Zaradi številnih različnih možnosti ter kombiniranjem kolesarjenja z drugimi aktivnostmi, od pohodništva do vseh mogočih vodnih športov na jezeru in reki Savi, ste lahko v Bohinju tudi teden ali dva, pa vam ne bo zmanjkalo zanimivih kotičkov, ki vas ne bi presenetili s svojo unikatnostjo.

Nad Bohinjem se razteza znan smučarski center Vogel, ki se sedaj ponaša s kolesarskim parkom (www.vogel.si), njegova posebnost je visoka nadmorska višina, ter seveda razgledi na najbolj veličastne vrhove Julijcev.

NAMIGI ZA PRENOČEVANJE:

Kolesarske ture in poti

  • Skupna dolžina: 420 km
  • Število vseh tur: 15
  • Označene poti: 5
  • Najnižja in najvišja točka: 512 – 1.400 m.n.v.