book online

Winter season 2016/2017
December 16, 2016 to Easter mondat April 17, 2017

The following booking conditions apply: Minimum lenght of stay: 3 night. Arrival and departure: daily
[email protected] Reservation hotline: +1 800 1234 556
Informacije

Infocenter Triglavska roža Bled

Ljubljanska cesta 27

4260

Bled

t +386 (0)4 578 02 05

e [email protected]

www.bled.si

Julijske Alpe – Bled

'

Blejsko jezero je ikona slovenskega turizma, hkrati pa z lego v bližini Triglavskega narodnega paka odlično izhodišče za vse vrste kolesarskih tur. Te vas bodo vodile skozi bogato kulturno in naravno dediščino kraja in okolice.

Blejski kot je zelo primeren za kolesarje, pa naj bodo to nezahtevni starejši gostje, družine ali pa zagrizeni rekreativci. Raznovrstne ceste in poti med vasmi v okolici Bleda so primerne za krajše kolesarske izlete, gosta mreža gozdnih cest na Jelovici, Pokljuki in Mežaklji pa lahko zadovolji še tako zahtevnega gorskega kolesarja. Na Bledu si lahko v več agencijah sposodite kolo in po želji tudi najamete vodnika.

Kolesarske ture
Poti v okolici Bleda so speljane po malo prometnih cestah, predvsem pa po makedamskih cestah. Najbolj znana je seveda pot okoli jezera, ki je s svojo dolžino 6 km in enostavnim profilom primerna tudi za družine z majhnimi otroci. Od jezera vodijo številne poti, zelo zanimiva je kolesarska pot Radovna po dolini reke Radovne, torej po Triglavskem narodnem parku. Dolga je 16 km, speljana po makedamski cesti in poleg kolesarjenja pa se boste zaposlili tudi na številnih informacijskih točkah.
Tura Mali blejski krog nas vodi po okolici Bleda in kljub dolžini 30 km jo lahko prekinemo kadarkoli in se vrnemo nazaj na Bled. Pot se začne v smeri kanjona Save Dolinke vodi do znamenite soteske Vintgar, po tipičnih gorenjskih vasicah ter ob strugi reke Save Dolinke.
Bled je odlično izhodišče tudi za zahtevnejše cestne in gorske ture, saj od tod vodijo povezave vse do Bohinja in obronkov Triglavskega narodnega parka, s kratkim prečenjem tukaj že zelo ozke Ljubljanske kotline pa smo že pod gorami Karavank.

NAMIGI ZA PRENOČEVANJE:

Kolesarske ture in poti

  • Skupna dolžina: 330 km
  • Število vseh tur: 10
  • Označene poti: 3
  • Najnižja in najvišja točka: 500 – 1.180 m.n.v.

Jezero z otočkom in cerkvico, gora Stol v ozadju in grad na skalnem pomolu rišejo podobo raja.

Ta slika navduši vse, ki se podajo na pot ob jezerski obali. A Bled je veliko več. Vabi na številne poti, ki vodijo iz mesta na bližnje vzpetine in v gore, kliče v najbolj skrite in divje soteske Slovenije. Neokrnjena narava se bohoti vse naokoli znamenitega slovenskega bisera.